Friday, September 15, 2006

Wat foto's van de omgeving



Op dit kaartje kan je zien waar Kitchener ligt, Tussen de grote meren, op een schiereiland.

Kitchener ligt in de provincie Ontario, een groot deel van de 39 mil inwoners wonen in de provincie. De hoofdstad van Ontatio is Toronto, een ruim uurtje rijden van hier. In Ontario ligt ook de Hoofdstad van Canada, Ottawa, zo'n 6 uurtjes hier vandaan.


Het stadhuis van Kitchener is super modern, terwijl de rest van het centrum redelijk oud is te noemen, er staan nog veel gebouwen en fabrieken uit de 19de eeuw. Kitchener was eerst genaamd Berlin. Echter in 1917 kwam die naam niet zo goed uit en is de naam veranderd in Kitchener, naar de gelijknamige Generaal, die niet zo netjes was in Zuid-Afrika. De toren met de vlag er op staat nu in het Victoriapark, vlakbij waar wij wonen. Het is de oude klokkentoren van het "oude" stadhuis wat is afgebroken.


Victoriapark, is een mooi aangelegd park in het centrum van Kitchener. Je vind er fantastische waterpartijen bruggen en doorkijkjes. Ook een tal van monumenten zijn er vinden die verwijzen naar de geschiedenis van Kitchener. De eerste bezoekers van het park waren indianen die rond 1780 door deze streek trokken. Een Plaquette herinnert hieraan. Het park kent al vele voetstappen van mij. Loop namelijk minimaal 1x per dag met Peps door dit park.

No comments: