Tuesday, November 10, 2009

From graduations to.........Yuk Yuk

Ja, ik weet het, het is nog te vroeg om te spreken over graduation, De derde van de elf cursussen zit er net op. De accounting cursus liet zien dat het Nederlandse onderwijssysteem in de zeventiger jaren nog zo slecht niet was. Hoofdrekenen was een van de pijlers en moet zeggen dat ik de meeste accounting problems kon oplossen zonder daarvoor een rekenmachine te gebruiken. De rest van de klas had zelfs voor de meest simpele berekeningen een numeriek toetsenbord nodig.  Ja, waar zijn de tijden gebleven dat je je hoofd gebruikt in plaats van dat je de weg zoekt met technische hulpmiddelen, die tijdens een quiz er de brui aangegeven. Goed dat mijn grijze hersencellen het hoofdrekenen ooit hebben geleerd.


Even terug naar de graduation. Het was natuurlijk niet die van mij maar van Nicole. Afgelopen zomer ronde Nicole haar highschool af en ze zijn hier wat langzaam met het beschrijven van een blank diploma template, zodat de graduation pas in november plaats vond. Afgelopen vrijdag was de dag der dagen en Nicole was helemaal opgepoft om dat stukje papier in ontvangst te gaan nemen. Half uurtje en weer thuis, zou je denken, Niet dus, ze maken er hier een hele show van. De graduats werden binnen gehaald met bazuin lawaai of iets wat daar op leek. Het lerarenkorps was gehuld in hun zwarte toga's met kleur ornamenten, hangend om hun schouders en nek. Na het Canadese volkslied en enige toespraken kwamen de diploma ontvangers een voor een naar voren, een speaker vertelde de genodige of ze een "Ontario Student" waren, (gemiddeld 80 en hoger), of ze ook nog wat awards bij elkaarhadden gesprokkeld en wat ze nu deden. Dat nam zo'n anderhalf uur in beslag, je kan je avond ook anders door brengen, maar het is allemaal voor een goed doel, niet waar?. Na uiteindelijk het school lied gezongen te hebben, waarbij er werd voorgezongen door een niet helemaal zuivere, meer schreeuwende piepende niet gesmeerde circelzaag, konden we dan uiteindelijk naar het gezellig samen zijn in de gymzaal, drinkend van een wat blauwerige vloeistof, uit een plastic bekertje. Hier werd dan afscheid genomen van het lerarenkorps en van oud studiegenootjes. Er werden wat fotos gemaakt en we konden de aftocht blazen en naar huis wederkeren, een geslaagde avond vor Nicole!


Zaterdag avond waren we uitgenodigd door vrienden van ons. Zij heeft een eigen zaak en krijgt punten waarmee jan dan weer gratis kan eten en naar theatervoorstellingen kan gaan. Perfect, alleen moet het restaurant dan wel weten, dat zij het onder die bepaalde regeling kan afboeken. Dus als eerste het duurste besteld, todat de menuopschrijfster kwam mededelen dat zie niet aan het plan meededen. Ik ging al snel zoeken naar de goedkoopste sandwich op het menu. Gelukkig, lieten onze vrienden zich niet door een kluit het riet in sturen en na diverse telefoontjes, konden we alsnog die dikke biefstuk naar binnen werken. Na deze enerverende gebeurtenis stond het theather op het programma. Een voorstelling in Yuk Yuk. Yuk Yuk is een stand-up comedian ding en we werden deze avond toegesproken door twee damens. Bij de eerste dame kreeg ik soms rode konen, moet zeggen dat de Nederlandse stand-up comedians vaak heel ver gaan met hun woordelijk uitspattingen, maar deze dame kon er ook wat van. De stukke vlees vlogen door he zaal heen. Maar al bij al een zeer geslaagde avond. De volgende voorstelling en avond uit wordt een soort van musical, Robin Hood.

No comments: