Thursday, June 17, 2010

Graduation Day

Yup, vandaag was het dan zo ver, Graduation Day, het officiele gedeelte dan, het diploma was al reeds via de post verstuurd. Het lijkt een beetje op de graduation die je in films ziet, echter we hadden geen hoedjes. Gelukkig maar die kan je alleen maar kwijt raken als die dingen de lucht in worden gesmeten, en vind dan maar je eigen ding terug tussen een paar honderd met haarlak besmeurde hoofddeksels. Echter we ontkwamen niet aan het dragen van een zwarte jurk of priester gewaad. Zoals jeop de foto hiernaast ziet was ook mijn klas, (de helft die aanwezig was) gekleed om naar het seminaere te gaan. Vermoed wel dat alle op de foto aardig wat weesgegroetjes moeten bidden om toe gelaten te worden. Ik ben trouwens de oude grijze man (4 jaar Canada) aan de linkerkant.

Nadat  iedereen zich in het juiste vak had begeven, werden we afgemarcheerd, onderbegeleiding van een blaasorkestjes, naar de ceremonie zaal. Daar werden we met applaus door familie, vrienden en kennisen verwelkomt en konden gaan zitten. Op een podium was het hele hoofdbestuur aanwezig, in alle soorten, maten enkleuren jurken en hoedjes. Na de gebruikelijke toespraken gingen iedereen in een rij langs al die jurken om het diploma, wat we dus al hebben, in ontvangst te nemen. Op onze schouder werd een soort van scherp gekwakt, die later weer diende te worden ingeleverd. Na het applaus voor jezelf werden we weer door een sergeant-majoor in jurk afgemarcheerd naar de opkomsthal en het hele feest was voorbij.

En ervaring?, nah voor deze nuchterr hollander niet echt, kan alleen zegen dat er weer een diploma bij is, #46, en misschien toch wel een beetje trots op mezelf,  om als 45 jarige buitenlander in de top van het HR programma te eindigen.....

2 comments:

Elke said...

Proficiat met je (zoveelste!) diploma! En je verdedigde de Nederlandse eer door je resultaten.
Ach, zo'n ceremonie is iets wat wij niet gewoon zijn, maar zo heb je dat toch ook weer eens meegemaakt. Weer een ervaring rijker.

Mario Pelders said...

Thanks!