Saturday, April 15, 2006





Als klein menneke ging Mario naar de kleuterschool een paar straten achter de Potgieterstraat. Je had helemaal geen klaarovers, schoolbussen, of wat dan ook. Als 4 jarige stak je gewoon zelf de weg over. Nu moeten de kinderkes naar school gebracht worden. tijden veranderen. Verjaardagen werden nog gevierd op een simpele wijze. Zie op de foto Mario met puntmuts en al. Kan net niet meer zien hoe oud hij werd maar denk een jaar of 5. Na de kleuterschool kwam de lagere school, natuurlijk voor iedereen die uit het Heike kwam was dat de Pastoor Kuijperschool. Velen onder-de-spoorlijners- zullen deze school herinneren. met de ludieke leraren als Hoofdmeester van Steenhoven, Dhr Kleijberg (Beekman en Beekman) en de sportleraar Antonioli. Waren nog de tijden dat kinderen kinderen konden zijn.

Na dePastoor Kuijperschool, waar Mario nog heeft meegwerkt aan Klassenwerk (KRO) Werd het de Michael MAVO. Wat opvalt is dat waar Mario op school heeft gezeten geen een van die scholen meer bestaat. Een aparte tijd waarin de gedachte van onze hoofdpersoon zich afspeelde wat er na die MAVO moest gebeuren. Gelet op de eerste posting... avontuur etc. wilde hij het Leger in. Echter het leger wilde hem niet, maar de Luchtmacht stond om hem te springen.
Op 1 maart 1982 is hij dan ook daadwerkelijk opgekomen bij de Koninklijke Kader School Luchtmacht te Arnhem. Als 17 jarige begon zijn loopbaan bij de zo veranderen Luchtmacht, de Luchtmacht die hij over 6 weken gaat verlaten, en dat na ruim 24 jaar.

No comments: