Friday, April 21, 2006

Het Eindhovens Avontuur

Eindhoven, onder andere bekend om het "Evoluon". Een in jaren 70 al een super modern museum. De toekomst die daar toen werd tentoongesteld is nu de dagelijkse praktijk. Eindhoven is altijd al een vooruitstrevende gemeente in het zuiden van Nederland geweest. Denk aan de gloeilamp van Phillips, of welk elektrisch ding u ook in huis heeft. Phillips kon en kan nog een hele hoop van die dingen maken. Vaak zijn ze de eerste op de markt met een nieuw ding echter ze worden vaak ingehaald door goedkopere landen.


Vliegbasis Eindhoven daar waar Mario in januari 1998 neerstreek. Ze hadden toendertijd een kleine (9 personen) Personeelsdienst die hecht was en waar geen communicatie problemen waren. Hij was daar onder adere mede verantwoordelijk voor de personele vulling van 2 suadrons, 940 Squadron = Logistiek Squadron en het 941 Squadron = Basis Squadron. Alles bij elkaar zo'n 400 personen.

In Het Wapen van de Vliegbasis Eindhoven een wolf en de spreuk
"WERE DI" oftewel in modern Nederlands Weert U. Een uitspraak van Hertog Jan van Brabant, in de tijd (denk ik) van de Spaanse overheersing van Nederland. De Hertog moedigde zijn mensen aan om stand te houden tegen de Spaanse onderdrukker. Een prima wapenspreuk voor een militair vliegveld. In zijn Eindhovense tijd heeft Mario het echte consulente werk ten toon gespreid door als secretaris in tig tig tig selectieprocedures gezeten te hebben. Hij was zo op de hoogte van de diverse afdelingen dat als jij zou gaan solliciteren
zeker zou worden aangenomen voor de gekste functies waar hij niks van af weet. Wat hij namelijk wil wist waren alle vragen en casustieken die gebruikt werden tijdens de seclectiegsprekken.







Wat doen ze eigenlijk op de Vliegbasis Eindhoven....Zoals vliegveld eigenlijklijk al zegt VLIEGEN. En wat vliegen ze? Passagiers, vracht en peut. Namelijk het is een transportveld waar het 334 Squadron in het bezit is van de diverse passagiers, vracht en peut vliegtuigen. Links zie je een KDC10 een raspaard wat eigenlijk alles wel kan. Dit vliegtuig kan personen vervoeren, tevens een hele vracht aan materiaal meenemen en gelijkertijd in de lucht F-16 jachtvliegtuigen voorzien van peut. Dan hebben ze ook nog een DC10 alleen bestemd voor vracht (misschien ook wel mogelijk om personen te vervoeren). Echte werkpaarden de CH-130H30 (Hercules) . Kleine vrachters, de fokker F60 en wat VIP toestellen de F50 en de GIV.

No comments: