Sunday, April 30, 2006

America Hier komt tie dan


Ergens eind mei 2001 stapt Mario in wat vliegtuigen om op Dulles International Airport in de beurt van Washington, D.C. te landen. De complete bezetting van het kantoor inclusief familieleden haalden hem op in het drukke chaotische aankomstgedeelt van het vliegveld. Na een klein tourtje kwamen ze aan in McLean in de staat Virginia. Een zeer welvarende plaatsje ten zuiden van D.C. Waar het zeer goed toeven is. Na de eerste week was het verhuizen geblazen.

Mario woonde eerst in een Appartementen-complex genaamd " The Gates of McLean" Een gezellig complex met zwembad, sauna, fitnessruimte en meer van dat mooie spul. Het was daar prima toeven en menige werkdag eindigde aan het zwembad voor een verfrissende duik. Namelijk het is redelijk warm en vochtig in Virginia. 40 graden C en 100 vochtigheid is geen uitzondering. Meer normaal. Het is daar flink zweten geblazen. De eerste indrukken van de omgeving zijn dat het er erg groen is met fantastische natuur en vergezichten.

In D.C. zie je ook weinig hoogbouw. Dit heeft wel een reden, namelijk: Het Capitol is het hoogste gebouw in D.C. En moet ook het hoogste gebouw blijven, daarom zie je geen andere hoogbouw. Wel heel veel groene parken en ongerepte natuur in de Stad. Ze noemde het gebied er om heen ook "The Hill" Het capitol is het Nederlandse 1e en 2e kamer gebouw, het Congress en de Senaat. Hier worden de wetten gemaakt en goedgekeurd. In D.C. zie je veel bezienswaardigheden. Plekken waar Mario natuurlijk regelmatig te vinden was, vooral om familie en kennissen rond te zeulen om al dat werelds, wat in films en tv-series is te zien, te bezoeken. Dit tot vervelens toe :-). Maar iedereen wilt natuurlijk alle "gratis" musea zien en alle monumenten, Van Abraham Lincoln, de Vientnam muur, Korea monument, het pas geopened WO2 monument en natuurlijk niet te vergeten het wereldberoemde White House. Voor 11 september 2001 was het White house makkelijk te bereiken en te bezichtigen. Nu moet je een stuk lopen en kan je van een afstand zien dat het ook weer niet zo heel groot is als jet zou denken. Maar oké iedereen moet de foto van zichzelf hebben staande voor het hek met het White House op de achtergrond. Je moet dus daar ook wachten om een plaatsje te bemachtigen voor de foto. Een voordeel is wel dat de Amerikanen, veel anders als wij Nederlanders, veel vriendelijker en beleefder zijn als ons. Ze wachten netjes op je zodat je een foto kan nemen. Geen gevechten om in bus, trein, metro of gebouw in te komen ze staan netjes in de lijn. Ook door de hete zomers kan je fantastische licht en donderspektakels meemaken. Zoerg dat regelmatig de stroom uitvalt..... Ja, zo modern is het land ook niet. Veel stroomkabels lopen bovengronds en dus kan de bliksem er makkelijk inslaan.


Hier een mooi voorbeeld wat zo'n Electric storm voor mooie plaatsjes kam maken. Een paars rode zwarte lucht met flink wat onweer met op de voorgrond "The Needle" Het National Monument.
Trouwens de winter kan ook wel interressant zijn. Niet regelmatig maar toch een paar keer per jaar valt er sneeuw, zoveel sneeuw dat het dagelijks leven helemaal plat ligt. Scholen dicht, Government gesloten en dat zit je thuis, want je kan toch nergens heen. Het duurt namelijk een tijdje voor dat alle wegen zijn schoongemaakt. Zo heeft Mario eens een week in zijn appartement vast gezeten. Gelukkig zijn de koelkasten groot dus eten was er genoeg.



Ook indrukwekkend is de natuur rond om D.C.
Hier een foto van het "Great Falls" park 15 minuten van de plaats af waar Mario nu woont. Een fantastisch natuur geweld met stroomversnelingen, watervallen en ruwe natuur.
Een super mooi gebied om te wandelen, tussen de heuvels en de bossen met het geruis van de watrevallen en stroomversnellingen in de buurt.



Volgende keer wat meer informatie van de plaatsen waar Mario woonde en waarom Canada opeens verschijnt in zijn bio.

No comments: