Wednesday, May 06, 2009

Kitty did it again............

Kitty, onze Garfield gelijkende kat, is niet de snelste kat die er op deze aardkloot te vinden is. Met zijn groot overgewicht wandeld hij als een football defender in de achtertuin. Loerend naar vogels  en ander vliegend en kruipend beestenspul. Soms gaat hij over in de aanvalmode an sluipt langzaam richting de uitdagende prooi. Zijn staart zwiept als een radar door de lucht. Als hij dan eindelijk na een half uur de prooi op spring afstand heeft genaderd zet hij  met een sprint de aanval in. Er is echter een probleem, door zijn overgewicht is het niet echt een sprint te noemen, meer een  nog minder als een slakkegang poging tot sprinten. Als Kitty de prooi, of de plaats waar de prooi zich bevond heeft bereikt is deze prooi allengs  met de noorderzon vertrokken. Kityy druipt dan langzaam, tergend langzaam, richting de hordeur af.

Dat langzame is niet altijd zo geweest, namelijk toen kitty nog een piepklein kittytje was, was hij een super snel ding. Hij sprinten als een volleerd Olympia ganger door het huis heen, hier en daar in voeten en benen bijtend. Ja, snel was hij toen zeker. Op een  laat middag uur hoorden we een geschriek door het huis gaan. Kitty had namelijk zijn eerste trofee te pakken. Een gillende vleermuis zat in Kitty's bek met vlijmscherpe tanden, en trots dat hij was. Hij was een held.

Dat heldendom is daarna nooit meer voorgekomen, tot nu!! Toen ik net de trap af kwam zat Kitty vlak bij de deur voor over gebogen en kijkend naar een wat donkere bruine vel voor hem. Vreemd....... even verder kijken en ja! het wonder is geschied, Kitty is weer een held!, een bruine zwarte veldmuis ligt dood aan zijn voeten. Zijn vlijmscherpen taden hebben het muisje gedood en Kitty zit wakend het muisje te bekijken. Dat blijkt ook wel nodig want Pepper heeft het muisje geroken en komt aandraven om de muis in een keer te verschalken. Nog net op tijd kan ik voorkomen dan het muisje in peppers bek verdwijnt. Na Pepper te kennen heb gegeven dat de muis van Kitty is laat Pepper het ding met rust. Voor de veiligheid heeft Kitty de muis op een hoger plaatsje gedeponeerd zodat Pepper er niet bij kan, en trots dat hij natuurlijk is!.

1 comment:

caro said...

Kitty the linebacker heeft een muis gevangen, als ik het niet gezien had dan zou het niet geloofd hebben hihi