Monday, July 26, 2010

Holland here we come..........the second step!

 Zoals als in de eerste "step" genoemd is de tweede step het zoeken van een huurwoning. Op de dag van de verkoop van ons huis zijn we dan ook maar meteen op zoek gegaan. Alle rental house internet sites zijn bezocht. We kiezen natuurlijk niet zo maar de eerste de beste die we leuk vinden, we hebben een aardig lijstje waar zo'n huurhuis aan moet voldoen, zoals: Groter dan 1200 sqft, basement (finished is niet noodzakelijk), een garage, een kleine tuin, zelfde maat of grotere kinder slaapkamers, en het alle belangrijkste de bus moet vlakbij zijn. Dit omdat beide meiden nog steeds naar college gaan en Ash ook vak de stad in gaat of naar vrienden gaat.

Het eerst huis wat we gingen bekijken, was een gloednieuw townhouse, voldeed aan de grote, kleine basement, garage, geen tuin maar een deck, zelfde maat slaapkamers en bus dichtbij. Wow dat was zeker een goed begin, maar meteen een application ingevuld. Daara twee huizen gezien waar de honden geen brood van lusten. Huren in Canada betekent nog niet dat huurders het ook netjes houden, minder dan dat, het is soms een grote puinhoop. Daarna weer een leuk townhouse gezien, wat aan alle eisen voldeet, zo dat was nummer 2. De volgende dag weer op zoek gegaan, een single detached bugalow....Klinkt heel leuk, maar als een huis er van buiten er een beetje verwaarloosd uit ziet, is het van binnen nog erger. Ik denk dat we er 1 minuut zijn binnen geweest, zo smerig en uitgeleefd. Caro vroeg nog netjes of de huiseigenaar enig schilderwerk ging doen en wat opruimen, Het laconieke antwoord was "No".

De vrijdag was aangebroken en beide huizen op het lijste hadden aangegeven dat ze vandaag uitsluitsel zouden geven. Echter niets ontvangen. Gelukkig vond ik op het net nog een ander townhome was ons wel wat leek. We konden het meteen bezichtigen. 1300 sqft, garage, grote basement, kleine tuin, grotere slaapkamers. busstation om de hoek. Yep, dat wordt tie, meteen een application ingevuld. Ze zouden ons z.s.m  berichten. En ja, zondag kregen we een email dat ze het huis graag aan ons wilde verhuren, wij blij!. Het grappige is ook dat we zaterdag al een telefoontje kregen dat we ook voor huis 1 waren gaccepteerd, echter het laatste vinden we de beste, dus de andere afgezegd.

Als alles goed is hebben we dit weekend de sleutels al en hebben we een maand om over te huizen, perfect. Het is in Canada namelijk gewoon dat je in één dag alles leeg haalt en overhuisd naar je nieuwe huis.

Zo aan de slag dan maar! (de foto's zijn ons nieuwe stulpje). Een perfect plek voor een jaar, en op naar "step three".

No comments: