Saturday, November 01, 2008

Een herfstige halloween...........

De hersft is al weer een tijdje aan de gang en dit jaar is het zeker een hele mooie herfst. De regen die afgelopen zomer is gevallen zorgt voor een prachtig kleurenpallet. Ook de warme dagen die we hebben gehad maakt het vertoeven buitens huis een fijne verandering, zeker als ik terug denk aan de natte herfstdagen die in Nederland meer normaal als een uitzondering zijn. Ik moet zeggen dat ik de Canadese herfst een 'warm' hart toe draag.

Niet alleen zon zijn we in deze dagen, afgelopen week heb ik 's-morgens al regelmatig het ijs van de auto ramen moeten krabben en het heeft zelfs al gesneeuwd!!!! Toen ik afgelopen dindsdag morgen wakker werd en naar buiten keer lag er twee centimeter sneeuw op straat en de auto. Vroeger als vorig jaar, hoop dat dit geen voorteken is van hoelang de winter dit jaar gaat duren.


Afgelopen zaterdag zijn we weer eens naar de Farmers Market in St. Jacobs geweest. Verse etenswaren zijn toch altijd nog het lekkerste. zeker voor een lekkerbek als ikke. De lammetjes waren heerlijk en vanaovnd staart er bison op het programma. Niet alleen dat soort vlees is er te vinden. Caro zocht meteen de 'Nederlandse' viskraam op. Yep, viskraam, lekkerbekjes haring en paling. Caro had dan ook zo gerookte paling in haar tas zitten. En niet alleen vis hebben ze daar, genietend van een broodje kroket met mosterd, werden in die zelfde tas ook frikandellen en kroketten gestopt.Met zakken vol zijn we weer huis waarts gekeerd, jammer genoeg was de rij te lang bij de 'appelfritters' volgende keer beter.

Zoals ik al memoreerde liet de eerste sneeuw zich weer zien. De tijd dat de vogeltjes, die eindelijk weer zijn teruggekeerd naar alle bouw activiteiten, niet al te veel te eten kunnen vinden. Caro heeft daar een oplossing voor gevonden, namelijk een vogel voederbak. Een uurtje terug heb ik deze op de fence bevestigd en gevuld met allerlei lekker hapjes voor de volgeltjes. Gelukiig is Kitty te vet om op de fence te springen, anders zou er niks overblijven voor onze gevleugelde vriendjes. We zullen zien hoe snel het eten verdwijnd.

Gisteren was er een speciale dag voor al die mensen die zich graag verkleden en hun kinderen de straat opsturen om hun voedsel, snoep voorraad, willen aanvullen. Halloween! Zelfs op mijn werk liep het grootste gedeelt van het personeel in Halloween kleding rond en kwamen ' zeuren' om een trick or treat. Je bent dus nooit te oud om aan Halloween mee t edoen. Ook wij hier thuis hebben een poging gedaan om weer wat aan Halloween te doen. De grote aanjager voor dit feest is Ash. Zij had al de porch versierd met Halloween dingetjes. Zelfs de 'smog' maker was er weer, en deed het zelfs goed. Sue Jin, een vriendin van Ash, en Ash zelf zouden de 'deur' bijhouden om de verkleden kids een zakkie snoep toe te stoppen. Ash hoopte wel dat er iets meer kids zouden komen dan vorig jaar. Toen kwamen er maar liefst VIJF kids aan de deur. Moet wel zeggen dat onze wijk nog niet helemaal klaar was. Het ging dit jaar zeker niet slecht, zeker nadat ik de portch lamp had aangedaan. zeker 50 kids hebben ons bezicht, geen slecht resultaat!.

De laatste weken kijken Caro en ik regelmatig weer naar wat Nederlandse TV op het internet. Onze favorit op dit moment is het programma 'Geen cent te makke' met de familie Froger.



Voor een RTL programma best wel een leerzaam en goed programma over de verborgen armoe in Nederland. Zeker als je ziet waarvoor ze het doen, namelijk de Voedselbak. De Voedselbank is in Canada een normaal begrip en kennen ze hier al jaren. Misschien omdat het sociale vangnet hier wat kleiner is als in Nederland. Maar zeker goed dat het hier bestaan. Iedereen doet er ook aan mee. Scholen zamelen eten in en zorgen dat het bij de juiste personen komt. In supermarkten kan je een voedsel pakket 'kopen' wat dan naar de voedselbank gaat. Een prima iets. Kom ik aan met men frikandellen, kroketten, paling, lammetjes en bison.........

No comments: