Monday, July 28, 2008

Solliciteren.................

'Sollliciteren, solliciteren, al 120 brieven geschreven'. Een liedje uit de jaren tachtig en moet zeggen heel toepasselijk voor mijn persoontje. Sinds ik in Canada ben, juni 2006, heb ik zeker al 120 resume's de deur uitgedaan. Met als resultaat dat ik twee keer ter plekke ben aangenomen, dit zonder moeilijke selectiegesprekken. Waren wel twee functies die totaal niks met mijn HR-achtergrond te maken hebben. Eén als Security guard en de andere als Security Supervisor.

HR blijf een stuk moeilijker. De meeste lezers zullen nu wel weten dat ik weer HR-management program aan het volgen ben, dit om me beter in de arbeidsmarkt te plaatsen. Hopelijk gaat dit werken. Sinds mijn komst in Canada ben ik een trouwe resume-stuurder aan RIM Rim is het bedrijf die de 'blackberries' telefoons produceert. dit bedrijf zit in Waterloo, de zustergemeente van Kitchener. Al twee jaar stuur ik ze resume's voor verschillende jobs, echter zonder resultaat.

Men zegt wel eens de aanhouder wint. Sinds vorige week wordt ik door RIM regelmatig verrast met e-mails en telefoons. Vorig week kreeg ik mijn EERSTE HR interview voor de functie van Global RecruitmentTraining and Performance Specialist. Wel ff schrikken. Het interview was pittig, zeker omdat dit mijn eerste interview in het Engels was. We zullen zien, maar een goeie ervaring was het zeker. Toen ik terugkwam van het interview lag er een tweede uitnoding voor een telefooninterview in mijn e-mail mand, weer bij RIM maar nu voor een functie als Global Mobility Specialist. De functie lijkt heel veel op het werk wat ik deed in Washington, D.C. Het begeleiden en aansprekpunt voor nieuw geplaatste militairen in de VS en Canada. Afgelopen middag had ik het telefooninterview, een gheel nieuwe ervaring. Een uur later had ik weer een e-mail dat ze een tweede interview wilde, weer vie de telefoon, a.s. donderdag om half negen 's-avonds. Ik houd jullie op de hoogte.

3 comments:

Anonymous said...

Joh, spannend! Succes met alle gespekken. (lijk me erg pittig via de telefoon)

Anonymous said...

Succes Mario....de aanhouder wint....vooralsnog intervieuws!

Mario Pelders said...

dakn je wel, we zullen zien wat het opbrengt :-D