Sunday, April 06, 2008

Wow het is lente.........................

Hoera, het is dan uiteindelijk zover, de lente heeft zijn intrede gedaan. Sinds gisteren hebben we (even) geen nachtvorst meer en de temperaturen zijn zelfs boven de 10 graden celcius, ja je leest het goed 10 graden celcius. Iedereen ziet er blij uit en is buiten te vinden. De eerste korte broeken en t-shirts zag ik weer voorbij komen. Dit terwijl ik nog met een winterjas buiten liep..... raar volkje die Canadezen.

Caro, die al een hele tijd langer in Canada vertoerft liep ook al zonder jas buiten en haar dakraam in de auto wagenwijd open. Misschien ben ik over een jaar of 20-tig ook wel zo, maar nu nog niet. Jullie weten dat ik van die hoge bergen sneeuw in de voortuin had staan, door de zon zijn die nu geslonken dat heuveltjes van minders als een meter en zien er niet erg mooi meer uit.
Het nadeel van het mooiere weer en hoge temperaturen is dat de sneeuw en ijshopen razendsnel smelten. Het wat mindere leuke hiervan is dat de rotzooi die er zo moooi onder begraven was weer te voorschijnt komt. Ja, we wonen nog steeds in een nieuwbouw wijk die nog niet klaar is en vorig jaar in november werd overvallen door te vroege strenge winter met veel sneeuwval.
Naast ons huis is het me een zooi..... hout, stukken steen, isolatiemateriaal, betonblokken en cigaretten peuken sieren de zijkant van ons huis. Zei net nog tegen Caro dat de meeste cigarettenpeuken van de nieuwe buurvrouw zijn, want Caro is al 5 maanden gestopt met roken. De achtertuin is ook al een en al droevenis, de modder komt weer te voorschijn en is nu één natte plas. Zelfs Pepper wilt er niet meer in rondlopen. De voorkant is niet zoveel beter, de vuilniszakken van een halfjaar geleden komen weer boven. Door al die sneeuwval was de vuilnis onder 2 meter sneeuw terecht gekomen.
Ook de brandweer zal blij zijn met deze mooi lente dagen.
De firehydrant is ook weer zichtbaar. Zo ook, aan de overkant van de weg de bergen zand en bouwafval. Jémenéé, ik blijf een echte Nederlander he, zeuren dat het mooi weer is geworden.... Maar daar komt de komende maand zeker verandering in. De rotzooi zal worden opgeruimd en het gras worden gelegd, zodat de straat een meer natuurlijke en levendigere uitstraling krijgt, ik kijk er halsrijkend naar uit. ....Alleen de schreeuwende kids hier in de straat...... kunnen die niet binnen blijven?

No comments: