Monday, June 30, 2008

Chicago Pizza.....!

Je hebt Pizza en Pizza. Je kan de pizza world in twee soorten verdelen, namelijk de New York Pizza en de Chicago Pizza. Iedereen kent wel de normale 'New York' pizza. De pizza met de lage krokante rand en de bodem grossa. Dan heb je nog de keus uit een tigtal soorten topping. En je weet je 'mot beginne bij de bodum' (Mario de pizza bakker). De wat onbekendere pizza is de Chicago Pizza. Deze pizza heeft een hoge rand zodat er een soort van 'pan' onstaat. In die pan wordt dan een saus gegoten. Vaak vind je er ook bolletjes gehakt in de saus. Alles is wat zachter en minder krokant als dan we gewend zijn. New Yorkers vinden deze Chicago versie maar niks, een soort van 'slappe hap' En je kunt het al raden de Chicagonezen houden niet zo van de platte kartonnen plank.

Vandaag had ik een Chicago Pizza in de oven gestopt, wilde die wel eens proberen. Had al veel van deze pizza gehooort en zelfs op 'The Food channel' een uitzending gezien over beide pizza's. Zo gezegd zo gedaan. Na 30 minuten rook ik de heerlijke geuren van deze pizza terwijl in de oven deur open deed. En ja zachter was de pizza zeker. Met het snijden viel de saus uit de 'pan' Zo snel drie stukken op een bord gedaan en naar boven gelopen. Ships, glijden kan deze pizza trouwens ook, een stuk pizza gleed van het bord, ondersteboven op het tapijt...... Dat wordt schoonmaken geblazen. Ik dus het gevallen stuk pizza opgepakt, op het bord gelegd en weer naar beneden gelopen om het weg te gooien. De trap aflopende vonden die twee andere stukken dat ze ook maar moesten gaan glijden. Met als resultaat ook deze twee stukken met het al eerder gevallen stuk lagen op de grond. Niet alleen op de grond. Een stuk was perfect geland in een van Ashleys sportschoenen. een heel apart gezicht. Na wat heftige vloeken de rotzooi maar weer op geruimd. Een grote hulp hierbij was Pepper, Pepper bedankt, hij heeft alle rest stukjes opgelikt. Gelukkig hebben we altijd iets in huis om tapijt schoon te maken dus dat maar snel gedaan. Na deze gedane arbeid de andere helft van de pizza opgegeten.... in de keuken.....je weet maar nooit.

No comments: