Monday, June 09, 2008

Early Summer................

De vorige keer schreef ik al dat het nogal hot, hot, hot was, en dat weer zet zich aardig door. Al dagen achtereen is het boven de 30 graden celcius en de humid is erg hoog. Alles is klam en de AC gaat alweer regelmatig aan anders is het binnen niet meer uit te houden. Temperaturen van 27 graden in de Great Room hebben we al bereikt. Moet eerlijk zeggen dat zowat de hele dag deze kamer wordt voorzien van zon, welke door de ramen naar binnen komt zetten. Gisteren leek het zelfs al op Augustus weer. De ene storm warning naar de andere. Zelfs werden er voor ons gebied Tornado warnings afgegeven en dat is nogal ongebruikelijk in deze tijd van het jaar en zelfs voor deze stad.

Moet wel zeggen dat het onweer van gisteren er mooi uitzag, vier a vijf bliksems, horizontaal, verticaal en diagonaal op het zelfde moment een aardig lichtspektakel. De donders, jammer genoeg vielen wat tegen, hopelijk de volgende keer wat meer donder geweld. Alleen denk ik dat Pepper het daar niet mee eens zal zijn, die had namelijk weer het donkerste plekje van de basement opgezocht, terwijl Caro, Ash en ik gezellig in de garage, met de deur open, zat te eten en te genieten van het natuurgeweld.

Tot zover al het natuurschoon betreffende het weer. Als ik dit jaar vergelijk met vorig jaar, toen we hier net zijn gaan wonen, is er wel veel gebeurtd hier in de buurt. vorig jaar hadden we totaal nog geen vogels, alleen die poepende ganzen en een verdwaalde skunk. Als je nu buiten zit hoor je een kakefonie van fluitende , rondvliegende vogeltjes. Hoe ze allemaal genoemd worden, ik zou het niet weten, maar het is een super gezellig geluid en maakt de buurt opeens erg leefbaar en gezellig.

Ook schiet het al op met het aanleggen van groenstroken en parkjes. Schuin tegenover ons huis is een park gepland en ze zijn zelfs al begonnen met de aanleg. Alles is grond klaar en er is zelfs een soort van ronde zitkuil, fagebakend met rotsblokken verschenen. Net toen ik buiten keek is er een vrachtwagen aankomen rijden die waarschijnlijk spullen voor het park komt brengen, ben benieuwd wat het gaat worden. Wordt vervolgd.

No comments: